Website laten maken in WordPress

Nieuwe website nodig?

Je hebt geen website of een die verouderd is. je denkt al een tijd, ik moet er eigenlijk iets aan doen. Maar waar begin je? Wil je hem zelf maken, al dan niet met hulp? Wil je hem laten maken, maar door wie dan? Een zelfstandige of een bureau met meerdere experts in huis? Hoeveel wil je zelf doen en welk budget heb je? Allemaal factoren die mee kunnen spelen in je keuze.

Naast wie hem gaat maken is er een nog belangrijker onderdeel van de creatie van jouw nieuwe website. Wat zet je erop? Mijn kracht zit vooral daarin, om met jou in de schoenen van je klant te stappen, zodat jouw website zo goed mogelijk jouw ideale klant gaat aanspreken. Als je het leuk vindt, dan betrek ik je ook bij het daadwerkelijk bouwen van de website.

Esther met laptop in de natuur

Wat zet je op je website?

Webdesigners vragen vaak om jouw teksten, afbeeldingen en huisstijl aan te leveren. Sommigen geven je hiervoor een vragenlijst. Je gaat daarna zelf aan het schrijven. Vind je dit lastig? Regelmatig blijken mensen te blokkeren in het gaan schrijven voor hun website. Het succes van je website hangt eigenlijk veel meer af van de inhoud dan van een fraaie vormgeving. Herkent jouw toekomstige klant zich in jouw teksten? Begrijpt deze wat jij voor hem of haar kunt betekenen? Is alle informatie snel te vinden en maak je het zo gemakkelijk mogelijk om tot de volgende actie over te gaan?

Tijdens de intake help ik je op weg voor een goede structuur van je teksten. Tussendoor kijk ik met je mee en geef je, als je dat wilt, feedback. Ik kijk tijdens het maken van de website hoe vormgeving kan bijdragen aan een prettiger lezen van de teksten. Waar nodig stel ik een andere volgorde van je teksten voor. Ik laat je niet vastlopen, heb je moeite tot je teksten te komen, kunnen we daarvoor samen aan de slag.

 

Design is not just what it looks and feels like. Design is how it works.

– Steve Jobs –

Meer klanten uit je website

Er zijn grofweg twee ingangen om meer klanten uit je website te halen. Enerzijds moet je zorgen dat voldoende mensen je website weten te vinden. Hiervoor kun je onder andere je social media inzetten en zorgen dat je in Google gevonden wordt. Wanneer mensen je website aanklikken, is het fijn als ze geraakt worden door wat ze lezen. Ze voelen herkenning, hoop, verwachting, blijdschap…. Ze krijgen het idee, ‘Hee, hier heb ik iets aan!”

Een website lees je op een andere manier dan een boek of tijdschrift. Mensen lezen niet automatisch van voor tot achter iedere pagina. En internet is vluchtig, als je niet direct de aandacht pakt, kunnen mensen zo weer wegklikken. Dat vraagt wat van het ontwerp en hoe je je teksten weergeeft. Het hoeft niet het meest mooi of flitsend te zijn, maar uit te nodigen om verder te lezen. Ook de navigatie door je website heeft invloed, via welke route ga ik door je website heen? Het helpt bijvoorbeeld om mensen te prikkelen verder te lezen met een knop en aanwijzingen wat ze nog meer kunnen vinden op je website.

 

Website laten maken in WordPress en Divi

De websites die ik lever, maak ik in WordPress en met het thema Divi. WordPress is een van de populairste platformen om je website op te maken. Je hebt wellicht ook Wix en Squarespace voorbij zien of horen komen. Deze twee systemen zijn eenvoudiger, maar ook minder flexibel en uitgebreid in het vormgeven van je website. Ben je een beetje handig met programma’s kun je basisonderhoud vaak best aanleren binnen WordPress. Vind je het lastig of word je er niet blij van, dan kan ik het later van je overnemen.

Binnen WordPress heb je nog een thema nodig. Dit is zeg maar het raamwerk, waarmee je een website gaat bouwen. Divi biedt naast thema ook een pagebuilder. Hij is heel intuïtief en fijn mee te werken, ook zonder ingewikkelde kennis van programmeren. Neem je de prijs mee in verhouding met de kwaliteit, staat Divi voor mij bovenaan. Dit thema kan ik jullie inclusief bieden zonder jaarlijks bijkomende kosten.

 

Ervaringen van anderen

 

Esther heeft voor ons twee sites gemaakt: Onze eigen site (Tientjes Academie) en de site van stichting LaNSCO. Vanaf het begin was er grote openheid, heel veel overleg en vooral heel veel geduld aan Esther’s zijde. Ze luistert heel goed naar wat je wilt, overlegt voor elke stap zonder dat het vervelend wordt, waardoor de sites allebei echt zo zijn geworden als we wilden, binnen de mogelijkheden die WordPress biedt.

Ook was Esther heel eerlijk over wat er wel en niet kan, wat zij wel en niet kon bieden, wat maakt dat er geen loze verwachtingen waren.

Na het opleveren van de sites biedt ze onderhoudspakketten aan die zowel in prijs als kwaliteit heel aantrekkelijk zijn. Ze houdt allerlei updates bij, trekt aan onze jas als er dingen in de tekst aangepast of verfrist moeten worden. Kortom: wij zijn hele blije en tevreden klanten. Esther is niet zomaar een webdesigner, ze is echt een partner in crime.

5 sterren!!

Erna Smeekens en Hans Udo

Tientjes Academie en LaNSCO

Esther heeft onlangs onze website up to date gebracht. Ze heeft ons voorgelegd welke stijl ze wilde gebruiken, welke onderwerpen ze graag terug wilde zien en welke ze van belang achtte toe te voegen.
Wij hebben tekst aangepast of ingebracht en nagedacht over de presentatie. In goed overleg hebben wij de content en de stijl goedgekeurd.
Esther hield de vinger aan de pols, zodoende bleef de vaart in het werkproces. Ze kwam met praktische en creatieve ideëen. Dit resulteerde in een makkelijk toegankelijke en mooie site die past bij onze dansgroep. Een site waar wij heel blij mee zijn.

Nita van Bremen

Dansgroep Nisa Najila

A brand is no longer what we tell consumers it is.

It is what consumers tell each other it is.

– Steve Jobs –

Esther en ik hebben een dik half jaar intensief samen gewerkt om mijn website te maken. Voor ons allebei de eerste keer. Het was een pittig proces waarin we beiden veel geleerd hebben; we zijn er allebei rijker uit gekomen. Dank je wel!

Fannie Coenen

Fannie Coenen ART with Love

Esther is een goede webdesigner met kwaliteit dienstverlening. Ze weet precies wat je wilt en nodig hebt, zelfs als je daar als klant zelf nog niet duidelijk een beeld over hebt kunnen vormen. Haar heldere manier van communiceren & creatieve inzicht is daarin ook een enthousiasmerende verademing: je weet precies wat de mogelijkheden zijn en hoe die vallen te combineren voor het perfecte resultaat. Wij hadden daarin bijvoorbeeld sterk uiteenlopende wensen waarvan we bij voorbaat al aangenomen hadden dat deze niet goed te combineren vielen. Esther begreep dit haarfijn en wist moeiteloos al onze wensen tot een functioneel & visueel spetterend geheel te vormen. Zij heeft werkelijk overal een oplossing voor die niet zelden een waardevolle toevoeging is voor de online aanwezigheid. Wij hebben Esther omwille van de uitzonderlijke resultaten dan ook gelijk in de arm genomen voor andere lopende & toekomstige projecten.

Jeroen Molenaar

Grafisch designer, Coöperatie Seans Tois

Kies jouw WordPress Website Pakket

Je hoeft geen professionele ondernemer te zijn om een ondernemende professional te zijn.

Ben jij klaar voor de website die jou als professional gaat ondersteunen?

Wil jij een website met impact? Stuur me een berichtje.

Waar gaat je interesse naar uit?