De homepage van je website is de binnenkomer, je winkeletalage waar mensen voorbij kunnen lopen. Wanneer loopt iemand door en wanneer gaat iemand stil staan? Staan mensen stil bij jouw homepagina of klikken ze hem snel weer weg?

Belangrijkste onderdeel van je homepagina

Wanneer je jouw website opent, wat zie je dan zonder te scrollen? Weet je dan voor wie deze website interessant is? Wat er te vinden is aan informatie en aanbod? Hoe snel zie je het antwoord op deze vragen of moet je daar moeite voor doen? Krijg je zin om verder te lezen en te scrollen? Stap eens in de schoenen van je klant en kijk op die manier naar je eigen website.

Zie je zonder te scrollen een foto? Sluit deze aan bij wat je in die eerste oogopslag duidelijk wilt maken? Staat er tekst over je foto en is deze nog goed leesbaar?

Samenvatting en navigatie

De homepage is een soort samenvatting van je website die je bezoeker door alle informatie heen helpt. Ik plaats van de belangrijkste onderdelen altijd een introductie op de homepage met een mogelijkheid daarnaar door te klikken. Het geeft je bezoeker een snel beeld wat er te vinden is op jouw website en in welke volgorde ze dit willen bekijken.

Word jij gevonden in Google?

Word jouw homepage ook gevonden in Google? Heb je bewust zoekwoorden ingezet? Of denk je nu, mijn hemel Esther, waar heb je het over? Moet dat? Hoe beter je website gevonden wordt en klanten aanspreekt, hoe meer je website voor je kan gaan werken en jou kan ondersteunen in je bedrijf.

Word gevonden in Google Bootcamp

Wil je dieper hierop induiken? Hoe je in Google gevonden kan worden? Hoe je website klanten kan aantrekken? En hoe je je homepage daar zo optimaal mogelijk voor inricht? Rimke de Groot van Ik help jou online heeft dan een leuke actie vanaf 6 juni 2021!

Ze geeft een gratis bootcamp met dagelijkse workshops. Rimke is er goed in om dit onderwerp eenvoudig uit te leggen en jou enthousiast te maken ermee aan de slag te gaan. Je kunt tijdens de week uitwisselen met andere ondernemers en hun ervaringen met de opdrachten in de bijbehorende Facebook groep. Al is het een gratis actie, Rimke leert je veel!

Wil je meer de diepte in, kun je ook als VIP meedoen aan de week. Na iedere dagelijkse workshop is er dan nog een vragenuur met de andere VIP’pers. Ik heb vorig jaar met een VIP actie meegedaan, erg leuk! Je leert veel van de vragen die anderen stellen en kunt ook zelf je vragen stellen en naar jouw website laten kijken. Je kunt zo het geleerde nog meer te verdiepen. De uitwisseling met andere ondernemers is ook gewoon erg leuk! Voor €47 mag je jezelf een week lang VIP noemen :-).

Ik ben dit jaar geen VIP, ik doe wel mee aan de bootcamp. Zie ik je daar?

Meer verdieping

De bootcamp is een introductie naar Rimke’s uitgebreidere cursus om meer klanten uit je website te halen. Ik kan je helpen je website zo goed en aantrekkelijk mogelijk in te richten. Rimke kan je leren hoe je er vervolgens ook klanten mee aan gaat trekken! Hoe schrijf je sterke blogs, hoe zet je email marketing in? En hoe zorg je dat jouw website in Google gevonden wordt? Je hoort meer over deze cursus op het einde van de bootcamp. Ik volg deze cursus ook, hij is heel interessant en met een leuke groep ondernemers te volgen! 

First things first. Eerst de bootcamp, ben jij erbij?

PS: de link achter de oranje knop is een affiliate link. Als je via deze link VIP wordt, geef je niet alleen jezelf maar ook mij een cadeautje. Maar los van dat, is het ook erg leuk en interessant! Ook zonder affiliate te zijn, zou ik je Rimke van harte aanbevelen!